Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου στον Κορυδαλλό ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, μας Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.
Την κυριώνυμο ημέρα Παρασκευή ο σεπτός Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή με τη συμμετοχή των Ιερέων τη καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, εκπροσώπων του Ελληνικού κοινοβουλίου και πλήθους πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα που παρέστη συμπροσευχόμενο, αναθέρθηκε στο πνευματικό ανάστημα του Αγίου Αρτεμίου τόσο ώς διακεκριμένος πολιτικός του Βυζαντίου όσο και ώς ευλαβέστατος Χριστιανός, προικισμένος με αρετές και τόλμη, ώστε να σταθεί μπροστά στον Ιουλιανό και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Χριστιανών με αποτέλεσμα τα φοβερά μαρτύρια που υποβλήθηκε.
Σε αντίθεση με τους καιρούς αυτούς της πνευματικής αποστασίας  που ζούμε εμείς σήμερα και δεν έχουμε συναίσθηση της αποστολής μας και της Χριστιανικής ιδιότητας μας, αφήνοντας απροστάτευτη την πνευματική μας κατάσταση και αδιάφορη την σχέση με τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό.
Επιπροσθέτως τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τον Κύριο και Δημιουργό μας, ώστε η ζωή μας να κατευθύνεται από τις αιώνιες αλήθειες του Ευαγγελίου μας και να πορεύεται στη Βασιλεία των Ουρανών.

Τέλος ευχήθηκε στην εορτάζουσα Οσιωτάτη μοναχή Ματρώνα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής δια πρεσβειών των εορταζόντων Αγίων, να κατακτήσει την Βασιλεία των Ουρανών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος και τμήματος του Ιερού λειψάνου του εορταζομένου Αγίου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας πέριξ των οδών της Ιεράς Μονής.

Εορτή Αγ. Αρτεμίου 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

9η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἡ 9η Πανελλήνια Συνάντηση τοῦ Νε.Ο.Σ.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος