Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις Σπέτσες την Η΄ Κυριακή του Λουκά

Στην Ιερά Μονή Αγίων Μυροφόρων Γυναικών Σπετσών μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος την 8η Κυριακή του Λουκά.
Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, με συλλειτουργούς τον εφημέριο της Ι.Μονής π. Χρυσόστομο και π. Λουκά, παρουσία της Μοναστικής αδελφότητος και των προσκυνητών που προσήλθαν στην Ιερά Μονή

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και συγκεκριμένα στη φράση Του Κυρίου μας «πορεύου καὶ σὺ ποίει ὁμοίως».
Αναλύοντας τις ευθύνες του χριστιανού όχι μόνο στην αγιοπνευματική πορεία του,που θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα του, αλλά και την ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο.

Τονίζοντας ότι στους ανθρώπους της εποχής μας, δεν λείπει μόνο η υλική τροφή που δυστυχώς το συναντάμε συχνά πυκνά, αλλά πρωτίστως λείπει η πνευματική τροφή η ένωση με τον θεό, το αίσθημα της ελπίδας και της σιγουριάς, η λάμψη της Ανάστασης, γιατί πολλοί γύρω μας ασχολούνται με την ύλη και τις αερολογίες και άφησαν το πνεύμα εγκαταλειμμένο σκοτεινό, σπέρνοντας διχόνοιες, διχογνωμίες και απαξίωση των κληρικών που μέχρι σήμερα είχαν αποθέσει την ψυχή τους, αυτό βέβαια βολεύει  «κάποιους»που δίνουν ρεσιτάλ στα social media και τιτλοφορούνται ευεργέτες προσπαθώντας να επιπλεύσουν.

Η΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τα Εισόδια Της Κυρίας Θεοτόκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος