Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο πανηγυρίζων παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

Με την πρέπουσα κατάνυξη τελέσθηκε στο παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καραβά – Πειραιώς Αρχιερατικός Εσπερινός και το Μυστήριο του Ευχελαίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Πειραιώς και Σαλαμίνος κ.κ Γεροντίου. Πλαισιωμένου, από τον εφημέριο του ενοριακού Ι.Ν. και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Ταυλάριο και τους ιερείς της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας με συλλειτουργό τον Πρωτοσύγκελλο και εφημέριο του Ι.Ναου, Ιερούργησε στο πανηγυρίζων Παρεκκλήσιο.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στην παραδειγματική ζωή των Αγίων Αναργύρων από την οποία αποδεικνύεται η αξία της ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς που διδασκόμαστε μέσα από τις διδαχές του Ευαγγελίου και πόσο χαριτώθηκαν από τον Θεό, ώστε να την προσφέρουν απλόχερα, σε όσους είχαν ανάγκη αρνούμενοι να λάβουν την παραμικρή προσφορά.

Επίσης τόνισε την εμπιστοσύνη τους στον Θεό με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν όλους αυτούς που προσπαθούσαν να ανατρέψουν το Θεάρεστο έργο τους.

Εορτή Αγ. Αναργύρων 2018

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αγίου Δημητρίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος