Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Αγίας Αθληφόρου και Οσιομάρτυρος Παρασκευής.

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Αθληφόρου και Οσιομάρτυρος Παρασκευής στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας, προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Με το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Ιερού Εικονίσματος της Αγίας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας την συμμετοχή των Ιερέων της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, των ευλαβών προσκυνητών και της Δημοτικής Αρχής πέριξ των οδών του Ιερού Ησυχαστηρίου.

Πλήθος κόσμου προσήλθε να τιμήσει την Αγία, να την παρακαλέσει να διώξει το σκοτάδι της αθεΐας και να  φωτίσει τους  σωματικούς και πνευματικούς οφθαλμούς να αντιληφθούν το Φώς που μας πλημυρίζει  με την παραδοχή Του Θεού στη ζωή μας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του επικεντρώθηκε  στο μαρτύριο της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, τον ζήλο, τήν αφοσίωση, την αυταπάρνηση,  και προέτρεψε το εκκλησίασμα: «να μιμηθούμε τα έργα της και να αγαπήσουμε ολόψυχα το Θεό και τον συνάνθρωπο μας ώστε να επισπεύσουμε την Χάρη Του θεού στην ζωή μας.»

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ιερούργησε στο ομώνυμο  Παρεκκλήσιο που στεγάζεται στην Ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου Σαλαμίνος.

Εορτή Αγ. Παρασκευής 2019.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Της Αγίας Μαρίνας Της Αθληφόρου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Της Οσίας μητρός ημών Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος