Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Αγίας Μαρίνης Της Μεγαλομάρτυρος

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική κατάνυξη τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας στην Καλλίπολη Πειραιώς και στην Σαλαμίνα.

Παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Καλλιπόλεως.
Πλήθος κόσμου με την ενθύμηση των πρόσφατων θλιβερών γεγονότων που συνέβησαν στην χώρα μας αποτυπωμένη  στα πρόσωπά τους, προσήλθε να τιμήσει την Αγία και να ζητήσει την πρεσβεία  Της, για  τις οικογένειες που μετρούν τις πληγές τους.
Εν συνεχεία λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα και τμήμα Τιμίου Λειψάνου της Αγίας, πέριξ των οδών του Ιερού Ναού υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Πειραιώς, τη συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.
Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του έκανε αναφορά στο «Ανάστημα» της Εορταζούσης Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης που παρά το νεαρό της ηλικίας της, αντιστάθηκε σε κάθε είδους προκλήσεις, προτρέποντας τους χριστιανούς να έχουν ομολογιακό αγώνα και να μην υποστέλλουν το λάβαρο της πίστεως όπως επιβάλουν τα νεόφερτα οικουμενιστικά μοντέλα, με σκοπό να αποδημήσουν κάθε τι Ιερό και Όσιο από τις ψυχές των Ορθοδόξων Χριστιανών.
Τέλος εξέφρασε την θλίψη του για τους αδικοχαμένους αδελφούς μας και γνωστοποίησε ότι η Ιερά Μητρόπολη μας στέκεται στο πλευρό των πυροπαθών.

Τη αυτή ημέρα ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος Κ. Γερόντιος, Ιερούργησε στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στην νήσο της Σαλαμίνος με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Νησιού π. Προκόπιο και τον Διάκονο π.Πέτρο
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον δυναμικό χαρακτήρα της Αγίας και εκμεταλλευόμενος την Ευαγγελική περικοπή μίλησε για την αξία της πίστεως στον Τριαδικό Θεό.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Ιερού Εικονίσματος της Αγίας με την συμμετοχή των ευλαβών προσκυνητών και των Τοπικών Αρχών.

Εορτή Αγίας Μαρίνης 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιωσήφ του εκ Δεσφίνης.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος