Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική κατάνυξη τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας στην Καλλίπολη Πειραιώς και στην Σαλαμίνα.

Παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Καλλιπόλεως.
Πλήθος κόσμου προσήλθε να τιμήσει την Αγία και να ζητήσει την πρεσβεία Της στις δύσκολες στιγμές που διανύει η Πατρίδα μας σε σχέση με τα Ελληνοτουρκικά και την απειλή της ασθενείας που ταράσουν την γαλήνη της Χώρας μας.

Εν συνεχεία λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα και τμήμα Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Μαρίνης, πέριξ των οδών του Ιερού Ναού υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Πειραιώς, τη συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και των ευλαβών προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του έκανε αναφορά στις χριστιανικές αρχές και προτροπές των Πατέρων που εφοδιάζουν και ενισχύουν τον αγώνα του χριστιανού, επεκτάθηκε στην ομολογιακή πορεία που πρέπει να τηρούμε στην ζωή μας διότι όπως μας είπε ο Κύριος!
« Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς»
Αναφερόμενος στο παράδειγμα της εορτάζουσης Αγίας, κάνοντας λόγο για το πνευματικό ανάστημα που είχε αποκτήσει ώστε στην εφηβική της ηλικία να διάγει θαρραλέα τον δρόμο του μαρτυρίου.

Τονίζοντας ότι αυτός που έχει άγιο φρόνημα δεν ομολογεί απλώς τον Χριστό σε κάποια στιγμή, που θα τον οδηγήσουν « στο δήμιο» και θα επακολουθήσει το Μαρτύριο, αλλά ολόκληρη η ζωή του είναι μια ομολογία Χριστού, γίνετε Φως για να φωτίζει τους «πλανημένους» να βρουν το δρόμο της ελευθερίας και να ενωθούν με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Τέλος εξέφρασε την θλίψη του για τον Ναό της Αγίας Του Θεού Σοφίας, αναφέροντας ο τι η ραθυμία μας ενισχύει τις βουλές του πειρασμού για να κάνει πράξη τα θέλω του, χρησιμοποιώντας όργανά του.

Ανήμερα ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στην νήσο της Σαλαμίνος με συλλειτουργούς, τον π. Πέτρο και π. Λουκά
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον δυναμικό χαρακτήρα της Αγίας και εκμεταλλευόμενος την Ευαγγελική περικοπή μίλησε για την εμπιστοσύνη του ανθρώπου προς τον Θεό που είναι και η κινητήριος δύναμη για να αρχίσει ο άνθρωπος να θαυματουργεί αρχίζοντας από τον εαυτό του…

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Ιερού Εικονίσματος της Αγίας με την συμμετοχή των ευλαβών προσκυνητών και των Τοπικών Αρχών.

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ 2020

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Προκοπίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἡ ἑορτή τοῦ Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Ἰωσήφ τοῦ ἐκ Δεσφίνης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος