Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Ζωοδόχου Πηγής

Ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά   Μονή Παναγίας Κοσμοσώτειρας στο Κρυονέρι Αττικής. Με λαμπρότητα τελέστηκε  Τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, με συλλειτουργούς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γερόντιο, τον Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού και Κληρικών. Στο Ιερό Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριος και Μεθώνης κ. Αμβρόσιος.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος  λέγοντας, αρχικά ότι είναι μεγάλη ευλογία που αξιωθήκαμε φέτος όλοι μαζί να συναχθούμε στο Μοναστήρι αυτό με την μακρά πνευματική και μαρτυρική ιστορία και να επιτελέσουμε την Θεία Μυσταγωγία προς τιμήν της Οικοδέσποινας Παναγιάς. Δια πρεσβειών Αυτής παρακαλούμε όπως αντλήσουμε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε το υπόλοιπο της πορείας μας περπατώντας στα βήματα εκείνων που θυσίασαν τη ζωή τους για να εκφράζουμε σήμερα ελεύθερα την πίστη μας.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος εξιστόρησε το εν Μπαλουκλί θαύμα της Ζωοδόχου Πηγής παραλληλίζοντας τον Αυτοκράτορα Λέοντα με τον Απόστολο Πέτρο στο ότι όπως ο Πέτρος είπε στον Κύριο «επί τω ρήματί σου χαλάσω το δίκτυον», έτσι και ο Λέων με προθυμία υπήκουσε στον τυφλό εμπερίστατο και του προσέφερε νερό από την Πηγή. Ο μεν πρώτος είλκυσε πλήθος ιχθύων, ο δε δεύτερος βίωσε την χάρη της Ζωοδόχου Πηγής.

ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ 2022.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Των Ιερομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και της μικρής Ειρήνης  

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή του Θωμά

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος