Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Ανταποκρινόμενος στην  πρόκληση του οικείου Ποιμενάρχου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, μετέβη στην Ιερά Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στη Λυκόβρυση Αττικής ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος για να συμμετάσχει στις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις προς το τιμώμενο πρόσωπο  της Οσίας μητρός ημών  Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

 

Οι Πολυαρχιερατικές Ακολουθίες τελέσθηκαν προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου. συγχοροστατούντων των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών, του Σεπτού Ποιμενάρχου μας  Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιου. Ωρωπού και Φυλής κ.Κυπριανού, Δημητριάδος κ. Φωτίου Ιερέων και Διακόνων της Εκκλησίας μας.

Εόρτιο λόγο  πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, αναφερόμενος  στο πνευματικό ανάστημα της Αγίας ,την συνειδητή αφιέρωσή της στο Μοναχικό Τάγμα, αλλα και την συλλογή αρετών μέσα από τον μοναχικό της βίο.

 

Το Ιερό Αναλόγιο πλαισίωσε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου χοράρχου τής κ. Αθανάσιου Ιωαννίδη.

 

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή εκατέρωθεν του Ιερού Εικονίσματος και των τιμίων Λειψάνων της Αγίας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας, τη συμμέτοχή του Ιερού Κλήρου και των πολυάριθμων προσκυνητών που προσήλθαν να τιμήσουν την Αγία.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Της Αγίας Αθληφόρου και Οσιομάρτυρος Παρασκευής.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τα ονομαστήρια Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Καλλινίκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος