Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Οσίας μητρός ημών Ειρήνης Ηγουμένης της Μονής Χρυσοβαλάντου.

Μέσα στη δύνη της πύρινης λαίλαπας που έχει απλωθεί στη χώρα μας και κατακαίει τα πάντα, πνευματική ανάταση έδωσε εφέτος η μνήμη της Οσίας μητρός ημών Ειρήνης Ηγουμένης της Μονής Χρυσοβαλάντου όπου εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην ομώνυμη Ιερά Μονή στη Λυκόβρηση Αττικής.

Στο κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, ανταποκρίθηκε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος μεταβαίνοντας στην Ιερά Μονή για να συμμετάσχει στις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις προς το τιμώμενο πρόσωπο της Οσίας μητρός ημών Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

Των Ιερών ακολουθιών Των λοιπών ακολουθιών προεξήρχε ο Πρωθιεράρχης της εκκλησίας μας, Αρχιεπίσκοπος Γ.Ο.Χ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Καλλίνικος με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, του Ποιμενάρχου μας, Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, του οικείου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, του Δημητριάδος κ. Φωτίου, Ιερέων και Διακόνων της εκκλησίας μας.
Το Ιερό Αναλόγιο πλαισίωσε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου χοράρχου κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.
Τον πανηγυρικό της ημέρας, εξεφώνησε ο οικείος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος στην δυναμική παρουσία της  Οσίας όπου με τις πρεσβείες Της επιτελούνται αναρίθμητα θαύματα, καυτηριάζοντας το γεγονός της αποστασίας μας από την Πρόνοια Του θεού, ενώ είναι πασιφανές ότι όπου επικαλέστηκε η Θεία Χάρις είτε με λιτανείες είτε με δεήσεις έφερε τα θεμιτά αποτελέσματα.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε εντός της Ιεράς Μονής λιτανευτική πομπή εκατέρωθεν του Ιερού Εικονίσματος και των τιμίων Λειψάνων της Αγίας, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου.

ΟΣΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 2021

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τα ονομαστήρια του Πρωθιεράρχου της εκκλησίας μας.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος