Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Παναγίας Της Μυρτιδιωτίσσης

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Παλαιού Φαλήρου μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Καλλίνικου και τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: του Ποιμενάρχου μας, Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και του Δημητριάδος κ. Φωτίου και των κληρικών που παρευρέθησαν στην Ιερά Πανήγυρη.

Με το πέρας της Λιτής και την ευλόγηση των άρτων, ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος εξεφώνησε πανηγυρικό λόγο αναφερόμενος στα θαυμάσια της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ανήμερα τελέστηκε Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου΄, κ. Κλήμη και των κληρικών που ετίμησαν την εορτή.

Το εορτή τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος.
Πανηγυρικό λόγο στο κοινωνικό εξεφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γαρδικίου κ Κλήμης αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ως Μεσίτρια και Αρωγός στο Σωτηριολογικό έργο Του Θεού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θαυμαστό γεγονός της εορτής.

Προ απολύσεως και με ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας  κ Γερόντιος,  χειροθέτησε εις το βαθμό του Αναγνώστη  δύο πιστά τέκνα της Εκκλησίας μας, τον Γεώργιο Τρετιάκοβ και τον Ιωάννη Αλτόγλου.

Τέλος ο εφημέριος π. Πατάπιος ευχαρίστησε κλήρο και λαό που προσήλθαν στην εορτή της Θεομήτορος επονομαζόμενης Μυρτιδιωτίσσης

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ 2021

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ὁ Συνοδικὸς Ἑορτασμὸς τῆς Γ´ Ἐμφανίσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Ιωάννου Του Θεολόγου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος