Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ελευθερώτριας και το ηρωικό ΟΧΙ

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος, με αφορμή, τον εορτασμό Της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ελευθερώτριας και την ογδοντάχρονη επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ, απ’ αυτούς που τίμησαν την Πατρίδα μας και έδωσαν μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους για την υπεράσπιση και την ελευθέρωση της.

Τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργούς του κληρικούς της καθ’ ημάς Ιερά Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις δυσκολίες του Ελληνικού γένους και τις Μεσιτίες   της Υπεραγίας Θεοτόκου σε κάθε περίσταση όπου με την Παρουσία Της αποδυνάμωνε τους εχθρούς της Πίστεως και της Πατρίδος μας.

Αλλά εστίασε περισσότερο  στην καρδιακή συλλογική προσευχή των πιστών της εποχής εκείνης, το πνευματικό τους ανάστημα και την ¨θυσία¨ που ήταν η προτεραιότητα τους σε κάθε κίνδυνο να δώσουν ακόμα τον ίδιο τους τον εαυτό, υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Σε αντιπαράθεση με την σημερινή πνευματική κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας, όπου κάποιοι προσπαθούν να αποκαθηλώσουν κάθε τι  Ιερό και Όσιο, διαστρεβλώνοντας την Μυστηριακή Ζωή της Εκκλησίας μας και την Εθνική μας ταυτότητα.

Τέλος τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση  στους πεσόντες, σε όλους αυτούς που κράτησαν την Πατρίδα μας ελεύθερη και περιμένουν από εμάς να πράξουμε το ίδιο.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ 2020

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Οσίου Πατρός ημών Παχωμίου του εν Χίω.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος