Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου Αρτεμίου.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη  τελέσθηκε  στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου στον Κορυδαλλό ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, μας Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα που παρέστη συμπροσευχόμενο, ανέπτυξε το θέμα: οι υποχρεώσεις του χριστιανού στην πορεία της ζωής του, ο καρπός των αρετών και ο τελικός προορισμός του που είναι η τελειότητα.

Την κυριώνυμο ημέρα  ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή με τη συμμετοχή των Ιερέων τη καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Του Δημάρχου της Πόλεως κ . Νικολάου Χουρσαλά εκπροσώπων του Ελληνικού κοινοβουλίου και πλήθους πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε την ευλογία στον Γενικό Αρχιερατικό, π. Γεώργιο Κοντογιώργη να εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας ο οποίος, αναφέρθηκε στο πνευματικό ανάστημα του Αγίου Αρτεμίου τόσο ως διακεκριμένος πολιτικός του Βυζαντίου όσο και ως ευσεβέστατος Χριστιανός, προικισμένος με αρετές και τόλμη, ώστε να σταθεί μπροστά στον Ιουλιανό και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Χριστιανών με αποτέλεσμα τα φοβερά μαρτύρια που υποβλήθηκε. Τονίζοντας ότι η μνήμη των  Αγίων που εορτάζομαι είναι πολύτιμος οδηγός στην ζωή του χριστιανού, διότι μνήμη Αγίου σημαίνει μίμηση Αγίου.

Τέλος ευχήθηκε στην εορτάζουσα  Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, Ματρώνα μοναχή δια πρεσβειών των εορταζόντων Αγίων, να κατακτήσει την Βασιλεία των Ουρανών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος και τμήματος του Ιερού λειψάνου του εορταζομένου Αγίου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας πέριξ των οδών της Ιεράς Μονής.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΥ 2019.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

10η Πανελλήνια συνάντηση νέων.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος