Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου ενδόξου Ευαγγελιστού Λουκά.

Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καραβά Πειραιώς, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ευαγγελιστού Λουκά.

 

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας μας, κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή  των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου, με συλλειτουργούς τον εαορτάζων εφημέριο π. Λουκά Πόρτο και τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο σπουδαίο Αποστολικό έργο του Ευαγγελιστού Λουκά και στην ρήση Του Κυρίου Ὁ ἀκούων ὑμῶν ἐμοῦ ἀκούει, καὶ ὁ ἀθετῶν ὑμᾶς ἐμὲ ἀθετεῖ· ὁ δὲ ἐμὲ ἀθετῶν ἀθετεῖ τὸν ἀποστείλαντά με»  Τονίζοντς  ότι η υπακοή στον Ευαγγελικό  Λόγο και τον νόμο του Θεού μας δίνουν την δυνατότητα να αναπλαστούμε και να τον μεταφράσουμε σε ζωή.

Είναι ο μόνος τρόπος να προκαλέσουμε μέσα μας την παλιγγενεσία που θα μας οδηγήσει  στη συλλογή των αρετών και στην ένωση με Τον Τριαδικό Θεό.

Η αγάπη, η αλληλεγγύη  και η συνεισφορά  στον πλησίον ελκύει την Χάρη και Φιλανθρωπία Του Θεού, αυτές είναι  απαραίτητες προϋποθέσεις που χρειάζεται  να τηρεί ο χριστιανός για να μπορέσει να  βαδίσει κοινωνικοπνευματικά και να  κερδίσει την αιώνιο ζωή.

Τέλος ευχήθηκε στον εορτάζοντα κληρικό π. Λουκά έτη πολλά και καρποφόρα τονίζοντας του ότι ο δρόμος της Μοναχικής και Ιερατικής Πολιτείας είναι μια συνεχής θυσία που καλείται ο καθένας μας που αφιερώθηκε στον Θεό να την τηρεί και να την κάνει  τρόπο ζωής.

Τέλος ο εορτάζων κληρικός π. Λουκάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο τους συμπρεσβυτέρους και όσους τίμησαν τον Άγιο και το πρόσωπό του.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΟΥΚΑ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Δ΄Κυριακή  του Λουκά

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Αρτεμίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος