Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου

Με την πρέπουσα  κατάνυξη   εορτάστηκε  η εορτή του  Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, στην ομώνυμη  Ιερά Μονή  στον Δήμο Κερατσινίου.

Αφ’΄ εσπέρας τελέστηκε  Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας,  κ. Γεροντίου και την συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Με το πέρας του Εσπερινού και  υπό  τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Κερατσινίου, τη συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος προσκυνητών  λιτανεύτικε το Ιερό Εικόνισμα του Αγίου Δημητρίου πέριξ των οδών της Ιεράς Μονής.

Την κυριώνυμο ημέρα  τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία   προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα Θαύματα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, στην ανδρεία και τις θαυματουργικές  παρεμβάσεις του  στην καθημερινή μας ζωή, στον ζήλο την  αυταπάρνηση, την προσφορά  που πρέπει να δείχνει και να βιώνει ο χριστιανός

Επισημαίνοντας  ότι: Εμείς οι χριστιανοί εκτός από  μαθητευόμενοι στρατιώτες, παράλληλα είμαστε και θεματοφύλακες  γιατί έχουμε να φυλάξουμε μια μεγάλη κληρονομιά, έχουμε να φυλάξουμε την εθνική μας συνείδηση και την Αγία Ορθόδοξη πίστη μας, με τα όπλα της πίστεως και των Μυστηρίων της εκκλησίας μας  που κάποιοι, προσπαθούν να αποδημήσουν λόγω διαφόρων καταστάσεων.

Ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας  και μας καλεί δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ  αναπαύσω υμάς, αλλά για να λάβουμε την πρόσκληση πρέπει να ταπεινωθούμε,να μετανοήσουμε και να ακολουθήσουμε το κάλεσμά Του.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

ΣΤ΄ Κυριακή του Λουκά

ΕΠΟΜΕΝΟ

«Γνωρίζοντας τον Ορθόδοξο Μοναχισμό»

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος