Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ι. Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας

 

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών στην Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ Γερόντιος, προκειμένου να λάβει μέρος στο Αρχιερατικό συλλείτουργο οπού τιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η εορτή του εν Αγίοις Πατρός Ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου αλλά και ημέρα χαράς , αφού τη αυτή ημέρα άγει τα ονομαστήρια του ο οικείος Μητροπολίτης, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος.

Του Αρχιερατικού συλλείτουργου προΐστατο ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ Χρυσόστομος με συλλειτουργούς: τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γαρδικίου κ. Κλήμεντα και πλειάδα Ιερέων και Διακόνων.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γαρδικίου  κ. Κλήμης ο οποίος, ανέπτυξε το θέμα της ικανής και άξιας Αρχιεροσύνης και Ιεροσύνης με σημείο αναφοράς τη σπάνια μορφή, σε ήθος και πνεύμα, του Ιερού Χρυσοστόμου.

Ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στον εορτάζων Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, έτη πολλά, ευλογημένα, δημιουργικά και η Χάρις του Τριαδικού Θεού να τον χατιτώνει να καθοδηγεί την Μητρόπολη Αττικής , την οποία η Εκκλησία μας του έχει εμπιστευθεί.

Πριν την απόλυση τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των μακαριστών Αρχιερέων, Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χρυσοστόμου, Μαγνησίας κυρού Χρυσοστόμου και Πειραιώς κυρού Γεροντίου ο οποίος κοιμήθηκε ανήμερα της εορτής του Αγίου Χρυσοστόμου.

Τέλος ο εορτάζων, Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε άπαντας που προσήλθαν να τμήσουν τον Άγιο και τα ονομαστήρια του.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τράπεζα παρετέθη στους Κληρικούς και τις αντιπροσωπείες των Ιερών Μονών.

Εορτή Αγ. Ιωάννου του Χρυσοατόμου 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Το θαύμα Αγίου Σπυρίδωνος εναντίων των Λατίνων.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου πανηγυρίζει

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος