Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του εν Αγίοις Πατρός Ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών στην Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ Γερόντιος,

προκειμένου να λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο οπού τιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η εορτή του εν Αγίοις Πατρός Ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου αλλά και ημέρα χαράς , αφού τη αυτή ημέρα άγει τα ονομαστήρια του ο οικείος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος.

Ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ Χρυσόστομος Προεξήρχε του Πολυαρχιερατικού συλλείτουργου με συλλειτουργούς: τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριο, Λαρίσης & Πλαταμώνος κ. Κλήμεντος, Μεθώνης κ. Αμβροσίου πλειάδας Ιερέων και Διακόνων
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Λαρίσης κ. Κλήμης, αναφερόμενος στο πλούσιο ποιμαντικό έργο του Αγίου ως και στην υποδειγματική αντιμετώπιση της εξορίας του.
Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ Γερόντιος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Καλλινίκου ευχόμενος στον εορτάζων Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, έτη πολλά, ευλογημένα και δημιουργικά. Με Θεόσταλτη υπομονή να αντιμετωπίσει την ευθύνη της διακονίας του, όπως το αυτό έπραξε και ο  Ιερός Χρυσοστόμος- και με σκοπό τη Θέωση, τη δική του, του Ιερατείου και του ποιμνίου του.
Εόρτιες ευχές και λόγια στήριξης και συμπαράστασης απηύθυνε ο ακάματος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης εκπροσωπώντας τον Ιερό Κλήρο.
Τέλος ο εορτάζων Μητροπολίτης ευχαρίστησε άπαντας που προσήλθαν τόσο για να τιμήσουν τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Οικουμένης Άγιο Χρυσόστομο όσο και την ταπεινότητα του.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η` Κυριακή του Λουκά

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος