Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος.

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη Του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος  Επισκόπου Τριμυθούντος,  τόσο στον Μητροπολιτικό  Ιερό Ναό  Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος, όσο και στο παρεκκλήσιο του  Καθεδρικού Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, όπου το αριστερό κλίτος είναι αφιερωμένο στον   Άγιο Σπυρίδωνα.

Με ιδιαιτέρα λαμπρότητα πανηγύρισε ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ιερός  Ναός Σαλαμίνος, όπου την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του  Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Κυριώνυμο ημέρα Προεξάρχοντος  ο Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως  και Χειροθέτησε σε Πνευματικό τον εφημέριο του Ι. Ναού  π. Πέτρο Κοκκίνη.

Τον Παρών στην εορτή  έδωσαν με την παρουσία τους : ο Δήμαρχος της Νήσου κ. Γεώργιος Παναγόπουλος ,οι Αντ/ρχοι κ. Νικόλαος Κόγιας ,κ. Παντελεήμων Διολέτης,,κ. Αντώνιος Βακάλης  ο Πρόεδρος Τ.Δ.Σ κ. Νικόλαος Αρσένης  η πρώην Δήμαρχος  κ. Ισιδώρα Νάννου, και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή του Αγίου Σπυρίδωνα, τον αγιοπνευματικό βίο του και την ακεραιότητα της  στάσης του  απέναντι στα δογματικά θέματα της Πίστεως.

Δοθείσης δε  της αφορμής περί των δημοσιεύσεων και ομολογιών του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως υπέρ   ενώσεως με τους Παπικούς, αναφέρθηκε στο θαύμα του  «Αλταρίου»  που θέλησαν να στήσουν οι Λατίνοι δίπλα στην Ορθόδοξη Αγία Τράπεζα  και αμέσως πήραν την απάντηση από τον Άγιο,  διότι εκείνος δεν έκανε εκπτώσεις στα δογματικά θέματα της πίστεως και ορθοτομούσε τον λόγο της αληθείας, κάτι που σήμερα δυστυχώς κάποιοι το διαπραγματεύονται στο παζάρι του Οικουμενισμού.

Τέλος πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, στους δρόμους του νησιού υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου, των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους ευσεβών προσκυνητών που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 2019.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Σύλληψις της Θεοπρομήτορος Αγίας Άννης

ΕΠΟΜΕΝΟ

Σύναξη κληρικών στον Πειραιά και εισήγηση τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἀττικῆς καὶ Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου. Με Θέμα: «Ἀποστολικὴ Διαδοχὴ Ἐκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ἑλλάδος»

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος