Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Στον Βόλο μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ.Γερόντιος και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου για να μετέχει στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, όπου τη αυτή ημέρα άγει τα ονομαστήρια του ο Οικείος Ιεράρχης, Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος.

    Προεξάρχοντος του εορτάζοντος οικείου Μητροπολίτου κ. Φωτίου τελέστηκε  Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με συλλειτουργούς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Πειραιώς και Σαλαμίνος,  κ. Γερόντιο, τον   Σεβασμιώτατο Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο και των Κληρικών  της Εκκλησίας μας. 

   Τον Πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε  ο Σεβασμιώτατος  κ. Χρυσόστομος,  εκθειάζοντας την ανιδιοτελή προσφορά του Αγίου και την πολύτιμη κληρονομιά που άφησε στην εκκλησία μας.   

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ευχόμενος στον εορτάζοντα  μετέφερε από καρδίας τόσο τις αδελφικές ευχές του όσο και  τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Καλλινίκου.

 Στον επίλογο του  Ο Σεβασμιώτατος  Δημητριάδος,  ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους , τους κληρικούς,τον πιστό λαό και όσους συμμετείχαν τόσο για να του ευχηθούν αλλά και σε όσους  κοπίασαν  για να εορταστεί με λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου.   

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ 2020
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η ιστορία και η δια θαυμάτων έγερσις του ιερού ημών αγώνος.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Εσπερινός της Συγνώμης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος