Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του νέου Ελεήμωνος

Με την  κατάνυξη η εκκλησία μας τίμησε τον   Όσιο Ιωάννη τον  νέο Ελεήμωνα  κτήτωρος της  γυναικείας Ιεράς Μονής  Αγίου Δημητρίου Αμφιάλης.

Αφ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός  με  την συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ανήμερα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου, με συλλειτουργούς τους  κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και των πιστών  που προσήλθαν   να προσκυνήσουν  τα χαριτόβρυτα και ευωδιάζοντα  Τίμια  Λείψανα  του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου και να ζητήσουν τη μεσιτεία Του.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, έκανε αναφορά στο πρόσωπο του Οσίου, στο πνευματικό του ανάστημα, στην ανιδιοτελή προσφορά του  στους αγώνες  της μαρτυρικής μας εκκλησίας και τις Θείες δωρεές που τον είχε προικίσει η Χάρις του Τριαδικού  Θεού για  να τον κατατάξει στην Χωρία των Οσίων Του.

Τονίζοντας ότι όλοι οι Άγιοι που κοσμούν την Θριαμβέβουσα  Εκκλησία μας ήταν άνθρωποι με σάρκα και οστά όπως εμείς αλλά, εργάστηκαν πνευματικά και «άρπαξαν»   την χάρη που δίνει ο Σωτήρας Χριστός σε αυτούς που τον εμπιστεύονται και τον «βάζουν» να οδηγεί την ζωή τους.

ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΕΗΜΩΝΟΣ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τελώνου και Φαρισαίου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η 200η επέτειος της ευρέσεως της Εικόνος της Παναγίας της Τήνου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος