Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Νέου Ελεήμωνος.

Μία ιδιαίτερη ημέρα επεφύλαξε ο θαυμαστός Θεός εν τοις Αγίοις αυτού εις την τοπική μας εκκλησία, όπου εορτάστηκε για πρώτη φορά στην Γυναικεία Ιερά μονή Αγίου Δημητρίου Αμφιάλης η μνήμη του κτήτωρος αυτής, Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Νέου Ελεήμωνος.

Με ιδιαιτέρα κατάνυξη τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και την συμμετοχή των κληρικών της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Η παρουσία, η Χάρις και η ευωδία δια των Χαριτόβρυτων Τιμίων Λειψάνων του Οσίου Ιωάννου, συνετέλεσε στην κατανυκτική ατμόσφαιρα ενισχύοντας τους πολυάριθμους πιστούς που προσέτρεξαν στον Όσιο, ζητώντας του να επέμβει με την Χάρη του και να επιλύσει τα προβλήματα που μαστίζουν τον τόπο μας.

Όπως ο ήλιος θέρμανε με τις λαμπερές ακτίνες του, την ψυχρότητα της ημέρας έτσι και ο Άγιος Θεός δια πρεσβειών του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Νέου Ελεήμωνος στάλαξε βάλσαμο στις ψυχές μας και τις θέρμανε με την άρρητη ευωδία που εξέπεμπαν τα τίμια Λείψανα του, από την αποστασία και τον κατακλυσμό της αμαρτίας που τις συνοδεύουν τα τελευταία χρόνια.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας φανερά συγκινημένος έκανε αναφορά στο πρόσωπο του Οσίου, στο πνευματικό του ανάστημα, στους αγώνες του και τις Θείες δωρεές που τον είχε προικίσει ο Άγιος Θεός για να φτάσει να τον κατατάξει στην Χωρία των Οσίων του.
Φέρεται είς γνώσιν των ευσεβών και φιλεόρτων χριστιανών ότι επισήμως η Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιωάννου του Νέου Ελεήμωνος θα πραγματοποιηθεί

το Σάββατο παραμονή του Παραλύτου 15/4/ π.ημ.

28 Απριλίου 2018 Νέο ημερ.

Εορτή Οσίου Ιωάννου του Νέου Ελεήμωνος 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η εύρεση της Θαυματουργού εικόνος του Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου της Τήνου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος