Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Πειραιώς  μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος, επι τη εορτή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης .

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου.

 

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού τέθηκε εις προσκύνηση δια την ευλογία και τον αγιασμό των πιστών, τεμάχιο εκ της Δεξιάς Χειρός του Αγίου, το οποίο αποθησαυρίζεται στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στην μεγάλη ευλογία που θησαυρίζεται στην Ιερά Μητρόπολή μας αλλά και για την αποχή του ανθρώπου  από τα Σωτήρια Μυστήρια της Εκκλησίας μας,  Με αποτέλεσμα να γίνεται έρμαιο στα χέρια του Πειρασμού και να τον καθοδηγεί σε αποτρόπαιες πράξεις όπως αυτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στις ημέρες μας.

Η επιστροφή στο Θεό και στα Μυστήρια που μας άφησε, είναι η μόνη επιλογή μας αν θέλουμε να ξεφύγουμε απ’ αυτή την τρελή πορεία προς το βούρκο που κατακτεί όλο και περισσότερες ψυχές

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας,  συμμετείχε στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο την Πανηγυρίζουσα Ανδρώα Ιερά Μονή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης προεξάρχοντος του  Οικείου Ποιμενάρχου Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού ο οποίος άγει τα ονομαστήριά  του τη αυτή ημέρα.

https://www.flickr.com/photos/impcgr/albums/72177720302902663

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Παναγίας της Γοργοϋπηκόκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Οσίου Πατρός ημών Ιερωνύμου του Καππαδόκη.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος