Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων Πάντων

Στο ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Πάντων,  οικοδομηθέν  το 1909  στην  Παλαιά Κοκκινιά,  χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος

κ. Γερόντιος στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και των ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν για τιμήσουν τους Αγίους Πάντες.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας  και στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε  στους Αγίους Πάντες στους  φωτεινούς   Αστέρες της εκκλησίας  μας, όλους αυτούς που γνωρίζουμε και  αυτούς που δεν γνωρίζουμε  οι οποίοι  πρωτοστάτησαν και κράτησαν με την ανδρεία και την ακλόνητη Πίστη τους ελεύθερη την εκκλησία Του Χριστού.

Τονίζοντας ότι είναι καθήκον μας να κρατήσουμε αυτή την παρακαταθήκη  και να ην μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενεές .

Την κυριώνυμο  ημέρα της  Εορτής , Ιερούργησε στο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος  Αγίας Βαρβάρας  για να τιμήσει τον εορτάζοντα  εφημέριο του Ι. Ναού  π.Περίανδρο  Αθανασάκο .

Στην προσλαλιά του  Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Χάρη και την ευσπλαχνία Του Τριαδικού Θεού που δίδει τις κατάλληλες προϋποθέσεις και δυνατότητες στον άνθρωπο να φτάσει σε μέτρα Αγιότητος όπως αι και οι Τιμώμενοι Άγιοι Πάντες που εορτάζουμε γνωστοί και άγνωστοι σε εμάς, άλλα γνώριμοι και προσφιλείς στον Θεό διότι την υπαγόρευση Του ευαγγελικού λόγου την μετέφρασαν σε ζωή και Αγίασαν    

Τέλος ευχήθηκε   στον Ιερέα και στους πιστούς  οι  πρεσβείες των Αγίων να μας οδηγήσουν στην Βασιλεία των Ουρανών.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΠΑΝΤΩΝ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Πνεύματος σε Νέα Πεντέλη και Σαλαμίνα

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στο Ιερό Ησυχαστήριο Της Παναγίας Της Γιάτρισσας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος