Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων

Στην Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου Κορυδαλλού Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος, την Κυριακή των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων .

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε την δράση των Θεοφόρων Πατέρων και την δυναμική παρουσία τους ,στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο για να αποτρέψουν τις δοξασίες του Αρείου.

Τονίζοντας ότι η Εκκλησία Του Χριστού δεν δέχεται πόλεμο μόνο από απίστους αλλά το τραγικό είναι ότι δέχεται πόλεμο από τους ίδιους τους πιστούς.

Αυτός ο πόλεμος είναι διαχρονικός, ξεκίνησε από τους ίδιους τους μαθητιάς Του , τους Ιούς Ζεβεδαίου που ζήτησαν πρωτοκαθεδρίες, επεκτάθηκε στους Ιουδαίους Χριστιανούς και τους προσήλυτους, βλέπουμε αναφορές μέσα στη δράση του Αποστόλου Παύλου αλλά και   από τον Άρειο που θέλησε να εξηγήσει με Φιλοσοφικούς όρους το Μυστήριο Της Αποκαλύψεως Του Θεού και να υποτάξει το Δόγμα στη γνώση που πάντα θέλει κάτι ψηλαφητό, (εάν δεν το δω δεν το πιστεύω) απαξιώνοντας το Μυστήριο.

Η στάση αυτή του Αρείου δεικνύει την απολυτοποίηση και την αλαζονεία  του ανθρώπου   βασισμένη στο εγώ του.

Με τα ίδια στοιχεία έγινε και ο χωρισμός Της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας , σε Ρωμαιοκαθολική και Ανατολική Ορθόδοξη, ο εγωισμός η αλαζονεία  και αναζήτηση της δόξας μέσω των Πρωτείων έφεραν τον θλιβερό αυτό χωρισμό.

Γι αυτό και ο Κύριος πριν ανέβη στο Σταυρό, προσευχήθηκε τέσσερες φορές για τους ακόλουθους Του «Πάτερ άγιε, τήρησον αυτούς εν τω ονόματί σου ω δέδωκάς μοι, ίνα ώσιν εν καθως ημείς» για να έχουν ειρήνη, αλλά όταν εκλείψει η Ταπεινότητα την  διαδέχεται η καταστροφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Κτήτωρος  της Ι.Μ. Αγίων Μυροφόρων,π Χρυσοστόμου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος