Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Κοκκινιάς.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου. και τη συμμέτοχή του Ιερού κλήρου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων πέριξ των οδών υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας και των ευλαβών προσκυνητών.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Μουρίκη και τον Διάκονο π.Πέτρο.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, αναλύοντας την ζωή τους, την πρόσκληση που αποδέχτηκαν από το Κύριο ημών Ιησού Χριστό και την αξίωση που έλαβαν από τον Θεό να ονομάζονται Πρωτοκορυφαίοι και Απόστολοι των Εθνών.
Επεκτείνοντας τον λόγο του αναφέρθηκε στην φράση του Κυρίου προς τον Απόστολο Πέτρο: «συ ει Πέτρος και επί ταύτη τη πέτρα οικοδομήσω μου την Εκκλησίαν και πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής» και για τον Απόστολο Παύλο: από διώκτης των Χριστιανών, παιδαγωγός της οικουμένης και αρωγός του Ευαγγελικού Λόγου.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος, συμμετείχε ι όπως είθισται κάθε χρόνο στόν Συνοδικό Εσπερινό εις τον. Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στην Πλάκα πλησίον του λόφου του Αρείου Πάγου όπου ο Απόστολος των Εθνών ομίλησε εις τους Αθηναίους για τον Αναστάντα Κύριο ημών Ιησού Χριστό . Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος.

Εορτή Αγίων Αποστόλων 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἀνακοίνωσις περὶ τοῦ Συνοδικοῦ ἑορτασμοῦ τοῦ Ἀποστόλου Παύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των θαυματουργών Αναργύρων

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος