Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε .

Μέσα  σε κλίμα κατάνυξης και ευχαριστίας προς την Μητέρα του ουρανού και της γης,  τελέστηκε ο Ακάθιστος Ύμνος στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

΄Έμπροσθεν του Θαυματουργού Εικονίσματος Της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ελεούσας που πολλάκις  κάνει έντονη της παρουσία Της στο ναό, ο Σεβασμιώτατος  έψαλε τους Χαιρετισμούς Της, μαζί  με το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας να σιγομουρμουρίζει τον Ακάθιστο Ύμνο.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Πρόσωπο Της Θεοτόκου, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στα γεγονότα που έγιναν αιτία και καθιερώθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος. Καθώς  Η Μητέρα του ουρανού και της γης ως άγρυπνος φρουρός απέτρεπε κάθε βαρβαρική επιδρομή και φύλαγε τα παιδιά Της και εκτός των άλλων με  τον Ακάθιστο Ύμνο αναζωπυρώθηκε η πίστη μας των Χριστιανών, στο Θεό, γιατί μέσα από αυτόν βλέπουμε πως πραγματοποιείται η προαιώνια βούληση του Θεού για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Τονίζοντας:  Ο Ναός είναι η Εκκλησία. Η πύλη του είναι η Παναγία.
Η Παναγία συνεργάστηκε εκ μέρους όλων μας για να γίνει ο Χριστός οικείος μας, το κέντρο της ζωής μας, η συμφιλίωση, η καταλλαγή, ώστε να επανέλθει η συνείδηση του ανθρώπου φωτεινή και καθαρή, για να μπορεί ο άνθρωπος να ευχαριστήσει, να δοξολογήσει, να υμνήσει τον Θεόν.

Απόψε κλείνουμε τις ευχαριστίες και υμνολογίες μας προς Την Πρόξενο της σωτηρίας μας και Υπέρμαχο Στρατηγό μας, Την Παναγία μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μαζί Της κάτω από τον Σταυρό του Υιού της, εκεί που θα βιώσει το πόνο της πύρινης ρομφαίας στην καρδιά Της, με το μαρτύριο και θάνατο Του Υιού και Θεού Της και Θεού και Σωτήρος όλων μας.

Τέλος ευχήθηκε καλό υπόλοιπο και ο Κύριος της δόξης να μας αξιώσει να ζήσουμε την Ανάστασή Του.

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ 2024

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Θεία Λειτουργία ως Θυσία Μυστική και Ανάμνηση του Απολυτρωτικού Πάθους και της Αναστάσεως του Χριστού

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ρόδον το Αμάραντον

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος