Δελτία Τύπου

Χειροτονία Ιερέως από τον Σεβασμιώτατο στον Καθεδρικό Ι.Ν Πειραιώς

Να τιμά τον Θεό και να σέβεται το ιερό Θυσιαστήριο κάλεσε τον εως σήμερα αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Νικόλαο Λάμπρου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κατά την χειροτονία που τελέσθηκε στον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς.

Πλήθος πιστών συμπροσευχήθηκε κατά την εις πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Νικολάου, ενός τέκνου της τοπικής μας Εκκλησίας και των κατηχητικών της, ο οποίος από τον Οκτώβριο του 2012 υπηρετεί την Εκκλησία ως ιεροδιάκονος κοντά στον Σεβασμιώτατο.

«Ο δρόμος που επέλεξες είναι δύσκολος και ανηφορικός, είναι αγώνας» είπε προς τον νεοχειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος, οποίος ευχήθηκε στον νέο κληρικό να μιμηθεί και να ακολουθήσει το ομολογιακό παράδειγμα του Οσίου Ιερωνύμου του εν Αιγίνη. Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε προς τον νέο ιερέα πως η αποστολή του είναι η διακονία του ανθρώπου και η με κάθε τρόπο φροντίδα της ψυχής.

«Να αγαπάς και να υπηρετείς με αυτοθυσία τους ανθρώπους» τόνισε ο Σεβασμιώτατος. Στην χειροτονία του νέου ιερέως συμμετείχαν αρκετοί κληρικοί τόσο από την Ιερά Μητρόπολη μας όσο και άλλες ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι εις το Ιερό Βήμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής κ. Χρυσόστομος, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μαραθώνος κ. Φώτιος και Χριστιανουπόλεως κ. Γρηγόριος.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τέσσερα χρόνια από την εκλογή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στην Χίο για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Παχωμίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος