Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΤ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής

Άμα τη πρόσκλησή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού. Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Αχαρνών Αττικής για να λάβει μέρος Κατανυκτικό Εσπερινό.

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα όπως αρμόζει στις ημέρες που διανύουμε προς το Πάθος του Κυρίου, τελέστηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της φετινής περιόδου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή των κληρικών της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο «επιθυμεί και το επιδιώκει» την Βασιλεία των Ουρανών που θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα κάθε Χριστιανού.
Όπως επίσης συνέχισε την αναφορά του για τους καρπούς της «θυσίας» εκμεταλλευόμενος τον βίο και την μεταμόρφωση της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

Με το πέρας του Εσπερινού η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ιουστίνη μονάχη,  προσέφερε στο Σεπτό Ποιμενάρχη μας, κ. Γερόντιο  δια χειρός και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Ωρωπού & Φυλής κ. Κυπριανού, αναμνηστικό δώρο για την παρουσία του στην Ιερά Μονή, το θαυμαστό Εικόνισμα της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζόμενης Γλυκοφιλούσας.
Τέλος η αδελφότητα προσέφερε πλούσιο κέρασμα στην τράπεζα της Ιεράς Μονής.

Τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Βράβευση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος