Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας 2022
Στην Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε φέτος η παραδοσιακή κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Προηγήθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου, Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιου και τη συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως
Με το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα με την ευχή το νέο έτος 2022 να μας επαναφέρει στην κανονικότητα που έχει εκλείψει από τη ζωή μας, να είναι ευλογημένο και κατάφορτο έργων αγαθών και όλα αυτά που βιώσαμε τα δύο συναπτά έτη, να γίνουν η κινητήριος δύναμη για την πνευματική μας άνοδο ώστε να χαρακτηριστεί δικαίως “Ενιαυτός Κυρίου“ να επιστρέψουμε στην Ορθόδοξο πίστη και την παράδοσή των πατέρων μας για να λάμψει η σπουδαία ιστορία μας και ο πολιτισμό μας.
Το Αναλόγιο πλαισίωσε η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως μας υπό την χωραρχία του Μουσικολογιωτάτου κ. Αθανασίου Ιωαννίδη
Από πλευράς εκπροσώπων των τοπικών αρχών παρέστησαν:
Εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιώς
Αντιπλοίαρχος Λ.Σ κ. Χατζηδημητρίου Νικόλαος
Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος
Οι Βουλευτές κ Μαρκόπουλος Δημήτριος ,κ. Μανωλάκος Νικόλαος
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ Χουρσαλάς Νικόλαος
Η Περιφερειακή σύμβουλος Πειραιώς κα. Μπαρμπαγιάννη Ευγενία
Οι Πολιτευτές κ Σούτας Νικόλαος και κ. Βαγιάκης Γεώργιος
Ο Κοινοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας κ Δημητριάδης Κωνσταντίνος
Η εκπρόσωπος του Βουλευτού κ. Μπουτσικάκης, κα Κατσικάδη Γιούλη
Τέλος ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε τις εόρτιες ευχές του Ιερού Κλήρου , των τοπικών Αρχών, των ενοριακών εκκλησιαστικών συμβουλίων, των φιλοπτώχων αδελφοτήτων και του Χριστεπωνύμου πληρώματος της Πειραϊκής εκκλησίας.