Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Περιτομή Του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  μας, κ. Γερόντιος με αφορμή τον εορτασμό της μεγάλης Δεσποτικής εορτής, της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς επίσης και της Ιεράς μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Ουρανοφάντορος Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Πέτρο και π. Λουκά.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος της νήσου κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αντώνιος Βακάλης, ο Πολιτευτής Πειραιά κ. Σούτας  και Κοινοτικός σύμβουλος Καλλιθέας κ. Δημητριάδης

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του εκθείασε την  πνευματικότητα το ήθος και την τόλμη του Μεγάλου Βασιλείου, όπου κρατούσε ανόθευτη την πίστη που παρέλαβε χωρίς να κάνει εκπτώσεις,  ιδιαιτέρως στα δογματικά ζητήματα.

Επίσης πλατειάζοντας τον λόγο του αναφέρθηκε στο θέμα της Περιτομής που ταλαιπωρούσε την πρωτοχριστιανική εκκλησία με διάφορες απόψεις, τονίζοντας ότι η Περιτομή δεν είχε την δύναμη να καταργήσει τον θάνατο, σε αντίθεση με το βάπτισμα όπου ο άνθρωπος γίνεται μέρος του Αναστημένου Σώματος του Χριστού, έτσι ο Κύριος μας, έγινε άνθρωπος μέσα σε ένα συγκεκριμένο χωροχρονικό και θρησκευτικό ανθρωπολογικό πλαίσιο, για να ακολουθήσει την πορεία της ανθρώπινης φύσης και μέσα από εκεί να φανερώσει ότι δεν είναι μόνον Θεός αλλά και Υιός της Παρθένου.

Τέλος έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα  του Ιερού Ναού  όπου το «φλουρί» έπεσε στο Δήμαρχο κ. Παναγόπουλο  και ευχήθηκε καλή,  ομολογιακή χρονιά και επιστροφή στην κανονικότητα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε την Γυναικεία Ιερά Μονή Υπαπαντής του Κυρίου στην Σαλαμίνα ευλόγησε και έκοψε την παραδοσιακή Αγιοβασιλόπιτα  μεταφέροντας το εόρτιο μήνυμα της ημέρας και ευχήθηκε στην Ηγουμένη Επιστήμη μοναχή και την Μοναστική αδελφότητα.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας 2022

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή προ των Φώτων.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος