Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Tης Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η ανάμνηση του Θαύματος της Παναγίας της επονομαζόμενης Μυρτιδιωτίσσης στο Παλαιό Φάληρο στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού.

Με το πέρας του Εσπερινού σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου, Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Καλλινίκου, του συγχοροστατούντος Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου. τη συμμετοχή των Κληρικών της Εκκλησίας μας, του Αντιδημάρχου της Πόλεως και πλήθος κόσμου που προσήλθε να τιμήσει την Υπεραγία Θεοτόκο.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε στην Ιερά Μονή αγίου Δημητρίου Αμφιάλης με αφορμή τα ονομαστήρια της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Θέκλας Μοναχής, με συλλειτουργό τον νεοχειροτονηθέντα κληρικό π. Πέτρο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος , αναφέρθηκε στο Θαύμα Της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην προσφορά και προστασία Της στο ανθρώπινο γένος, επίσης έκανε αναφορά στην Ισαπόστολο Θέκλα και μαθήτρια του Αποστόλου Παύλου τονίζοντας ότι είναι καιρός να φύγουμε από την ακηδία και να αναλογιστούμε τις ευθύνες της αποστολής μας και να προσφέρουμε ειλικρινά τον εαυτόν μας στο Θεός και εκείνος θα μας προικίσει με τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος ώστε η αποστολή μας να είναι καρποφόρα.

Τέλος ευχήθηκε στην εορτάζουσα Μοναχή και της ευχήθηκε ο Τριαδικός Θεός, ο Άγιος Δημήτριος και ο Άγιος Ιωάννης ο Νέος Ελεήμων να την ενισχύουν στο δύσκολο και επίπονο έργο της.

Εορτή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης 2018.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η είς Πρεσβύτερον Χειροτονία

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου Του Θεολόγου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος