Δελτία Τύπου

To πρόγραμμα της Αγίας Μεγάλης Εβδομάδος

 

Η Ιερά Μητρόπολις Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος ανακοινώνει το πρόγραμμα χοροστασιών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας για την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΠΡΩΪ : Ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Καθεδρικό Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς (Σπάρτης και Πατρών)

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑ : Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Κορυδαλλού.

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Νυμφίου στον. Ι. Ν. Αγ. Παύλου στο Ρέντη.

Μ. ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Νυμφίου στην Ι. Μ. Αγ. Αρτεμίου Κορυδαλλού.

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΩΪ: Ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στην Ι. Μ. Υπαπαντής του Κυρίου (Φλεβαριώτισσα) στη Σαλαμίνα.

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου στην Ι. Μ. Αγ. Μηνά Αμφιάλης.

Μ. ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΪ: Ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Καθεδρικό Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς

Μ. ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία ΤΩΝ ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ στον Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων Αιγίνης

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΪ: Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών και στην ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ στον Καθεδρικό Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Επιτάφιο Θρήνο του Κυρίου στον Καθεδρικό Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς όπου στις 21:00 θα ακολουθήσει και η έξοδος και περιφορά του Επιταφίου.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΪ: Ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος στη Σαλαμίνα.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ: Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στο Μεσονυκτικό της Αναστάσεως και στην ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ στον Καθεδρικό Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στο Εσπερινό της Αγάπης στις 10:00 π.μ. στον Καθεδρικό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς. 

Στις 18:00 της ιδίας ημέρας θα ο Σεβασμιώτατος Θα χοροστατήσει στον Εσπερινό της Αγάπης στην Ιερά Μονή Φλεβαριώτισσας Αιάντειο Σαλαμίνος.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Διανομή ενός τόνου ψαριών από τον Σεβασμιώτατο

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Βουλευτής κ. Δ. Καρύδης στην Ι. Μητρόπολη

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος