Δελτία Τύπου

Απάντησις σε δημοσιεύματα

 

Πειραιάς, 13 Μαΐου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με δημοσιεύματα τα οποία είδαν το φως της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας για το θέμα του ψευδο-ιερομόναχου Νεκταρίου ο οποίος δραστηριοποιείται στη Σαλαμίνα, η Μητρόπολη Γ.Ο.Χ. Πειραιώς & Σαλαμίνος αντέδρασε άμεσα και υπεύθυνα.
Σε επιστολή που απεύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς & Σαλαμίνος κ. Γερόντιος προς τα Μέσα Ενημέρωσης, ανέφερε τα εξής:

«Από της θέσεως μου ως Μητροπολίτης Πειραιώς & Σαλαμίνος των Γ.Ο.Χ. έχω να δηλώσω τα κάτωθι:

Ο φερόμενος ως Ιερομόναχος Νεκτάριος δεν ανήκει στο Πάτριο Ημερολόγιο.

Ο φερόμενος και αυτοαποκαλούμενος ως Ιερομόναχος δεν ανήκει με οιονδήποτε τρόπο στην διοίκηση που ασκώ στα όρια της Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς & Σαλαμίνος.

Το φερόμενο ως μοναστήρι το οποίο κατέχει δεν ανήκει, επίσης, στο Πάτριο Ημερολόγιο αλλά και ούτε στην Μητρόπολη Γ.Ο.Χ. Πειραιώς & Σαλαμίνος.

Η δράση του έγκειται στην κατάχρηση του ονόματος του Τριαδικού Θεού και στον απόλυτα καταδικαστέο καιροσκοπισμό του.

Η δράση του, επίσης, έγκειται στην άθλια εκμετάλλευση των πιστών και του ανθρώπινου πόνου αλλά και στην ανεπάρκεια του επίσημου Κράτους να ελέγχει και να τιμωρεί τέτοιους κομπογιαννίτες.

Η Μητρόπολη έχει επανειλημμένα ενημερώσει τις Δημοτικές Αρχές της Σαλαμίνος για τη δράση του φερόμενου ως ιερομόναχου και έχει προειδοποιήσει για τη δράση του συγκεκριμένου.»

Η Μητρόπολη καταδικάζει όλους αυτούς τους αυτοαποκαλούμενους και φερόμενους με οποιονδήποτε τίτλο και αν εμφανίζονται, καλώντας την επίσημη Πολιτεία να βάλει τάξη αναγνωρίζοντας πλήρως την Εκκλησία των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών.

Από το Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Επίσκεψη Σεβ/του στον Δήμαρχο Πειραιώς

ΕΠΟΜΕΝΟ

Απάντησις στα τρέχοντα γεγονότα

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος