Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β΄Κυριακή των Νηστειών

Στην Ιερά Μονή των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών Σπετσών μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος  την Β΄Κυριακή των Νηστειών.

Στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στο Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά για τις λαμπρές φιλοσοφικές σπουδές του κοντά στον Θεόδωρο τον Μετοχίτη, το κάλεσμα, την δράση του και τους πολυτίμους θησαυρούς που μας άφησε κληρονομιά μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν  ο Αγιορειτικός Τόμος υπέρ των ησυχαζόντων  και  δύο Λόγοι περί της εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος.

Εν συνεχεία δανείστηκε την Ευαγγελική περικοπή και αναφέρθηκε στην  πνευματική παράλυση η οποία στις μέρες μας ενισχύεται όλο  και περισσότερο από την αμφισβήτηση της Θεϊκής υποστάσεως.

Βυθίζεται ο άνθρωπος στο βούρκο των αμαρτιών του μη δυνάμενος να κρατηθεί, να ατενίσει τον ουρανό, να ζητήσει το Έλεος Του Θεού.  Η καθημερινότητα σκλήρηνε   τα καρδιά του, αποξενώθηκε από την πηγή της ζωής και πεθαίνει καθημερινώς ανήμπορος και πνευματικά παράλυτος, αδιαφορώντας για το νοσοκομείο που έστησε ο Θεός στην γη και είναι η Εκκλησιά Του με τα καταλληλότερα φάρμακα που είναι τα Μυστήρια της.

Β΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ 2022

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως

ΕΠΟΜΕΝΟ

Των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος