Δελτία Τύπου

Γ’ Στάση των Χαιρετισμών

Στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, δήμου Αγίας Βαρβάρας χοροστάτησε κατά την Ακολουθία της Γ΄Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

 

 

Απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον οικουμενισμό, “αυτήν την άθλια και καταστροφική αιρετική πλάνη” που τα τελευταία χρόνια αλλοιώνει όλο και περισσότερο το δόγμα και την πίστη.

 

“Τι δουλειά είχε ένας ορθόδοξος Πατριάρχης να παρίσταται κατά την δήθεν ενθρόνιση του δήθεν επισκόπου της Ρώμης;” διερωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος επισημαίνοντας πως “Τίμησαν δήθεν την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, διαβάζοντας το Ευαγγέλιο στην ελληνική γλώσσα. Πως είναι δυνατόν να θεωρείται τιμή να διαβάζει το Ευαγγέλιο έμπροσθεν του “Πατριάρχου” ένας Ουνίτης; Από που και ως που μας τιμούν;”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως “όλοι ευχόμεθα υπέρ της των πάντως ενώσεως και όλοι προσευχόμεθα οι αιρετικοί να δουν την πλάνη τους και να μετανοήσουν, να έρθουν στον σωστό δρόμο, στην Ορθοδοξία. Όλοι αυτοί οι δήθεν “διάλογοι” δεν είναι τίποτε άλλο παρά διαπόμπευσις των λεγόμενων Ορθοδόξων που δεν έχουν το θράσος να πουν στους Ρωμαιοκαθολικούς, πως βρίσκονται εκτός Εκκλησίας, πως είναι αιρετικοί, σκοταδιστές και σε καμία περίπτωση, συνεχιστές του λόγου του Ιησού”.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Το πρόγραμμα της εορτής του Ευαγγελισμού στην Ι. Μητρόπολη

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η λαμπρά εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος