Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ΄ Κυριακή του Λουκά

Την Δ΄ Κυριακή του Λουκά (Κυριακή του Σπορέως) ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος ιερούργησε .στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον λόγο του Κυρίου που συμβολίζει και η σημερινή Ευαγγελική περικοπή, βέβαια ο Κύριος δεν μας αποκάλυψε την Θεία αλήθεια μόνο με τον Λόγο Του αλλά και με την ύπαρξη Του, διότι δίδασκε περισσότερο με την παρουσία Του παρά με την φωνή Του.

Η Εκκλησία μας χρησιμοποιεί τον Λόγο ως ουσιαστικό μέσο στην κοινωνικοπνευματική της δράση, αλλά και με πολύ μεγάλη επιτυχία στην   διακονία της Ιεραποστολικής της δράση. Ο Λόγος του Ευαγγελίου είναι η αρχή και το τέλος για τον κάθε χριστιανό, πολύ εύστοχα ο Κύριος του δίνει μέγεθος, γιατί αυτός ο μικρός σε μέγεθος σπόρος όταν χρησιμοποιηθεί κατάλληλα, δίνει ανέλπιστα αποτελέσματα συγκομιδής. Το κυριότερο θέμα που  πρέπει να μας προβληματίσει,  είναι πως θα δώσουμε την δυνατότητα σε αυτόν το σπόρο που εισέρχεται στην ακοή μας και κατευθύνεται προς την καρδιά μας, να βρει όλα αυτά τα στοιχεία που θα τον κάνουν να καρποφορήσει.

Δ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ 2022.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Παναγίας της Ελευθερώτριας, ημέρα μνήμης και τιμής των πεσόντων Ηρώων

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αγίου Ενδόξου Ευαγγελιστού Λουκά

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος