Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ` Κατανυκτικός Εσπερινός

Στο Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χοροστάτησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος στο Δ` Κατανυκτικό Εσπερινό.

Οι Πιστοί  που προσήλθαν στον Ι Ναό  είχαν την ευλογία να ασπασθούν τεμάχιο του  Τιμίου και Ζωοποιού  Σταυρού  του Κυρίου που θησαυρίζεται στο σκευοφυλάκιο της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ώστε να λάβουν την δύναμη  να συνεχίσουν τον αγώνα τους και την μυστηριακή ζωή μέσα στο στάδιο  της  Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Με το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού  τελέστηκε η Ακολουθία των Χαιρετισμών έμπροσθεν του Τίμιου και Ζωοποιού Σταυρού.

Το Ιερό Αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη Χωραρχία του Μουσικολογιωτάτου Ιεροψάλτου της κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Στην προσλαλιά του  ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευλογία που λαμβάνει ο χριστιανός ατενίζοντας το Τίμιο Σταυρό και λαμβάνοντας μέρος στις ακολουθίες της Εκκλησίας μας.

Μέσα από την υμνογραφία των ακολουθιών ο χριστιανός  έρχεται σε κατάνυξη  και αναπολεί την Ουράνια Μυσταγωγία, εκείνη που γαληνεύει την ψυχή και δημιουργεί την επικοινωνία με τον θεό.

Η αλήθεια είναι ότι  έχουμε πολλές διακυμάνσεις στη ζωή μας, πότε ασθένειες, πότε πολέμους, αλλά η μαρτυρική  Εκκλησία μας, αυτά τα είχε από τα σπάργανά Της, έχει μάθει να ζει αγωνιζομένη με αυτές τις δυσκολίες, έχει μάθει να ζει με πολέμους και όλους  αυτούς τους πολέμιους που  κατά καιρούς   καταπιάνονται με την παρουσία της Εκκλησίας. Αλλά η Χάρις Του Κυρίου και η Παρουσία Του Τιμίου Σταυρού στη ζωή μας ως θώραξ δυνάμεως, αποτρέπει τα πειρασμικά  «βέλη» και με καρδιακή προσευχή και αγώνα επιφέρει την ομαλότητα.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 2022

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

ΕΠΟΜΕΝΟ

Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος