Εγκύκλιοι

Εγκύκλιος πρωτοχρονιάς 2009

Π Ρ Ω Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Ι Α 2009

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Πρός τους ευλαβεστάτους εφημερίους, τα εκκλησιαστικά Συμβούλια και άπαν το ευσεβές πλήρωμα της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Αδελφοί και τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Ο Νέος Χρόνος στον οποίον ήδη εισήλθαμε συγκεντρώνει για άλλη μία φορά τις θερμές ευχές και προσδοκίες μας, να είναι ειρηνικός, ανέφελος, δημιουργικός πνευματικών έργων και ευτυχισμένος. Με τις ευχές μας αυτές, εκδηλώνουμε την βαθύτατη επιθυμία μας να ζήσουμε χωρίς φόβους, χωρίς πολέμους, χωρίς ταραχές. Μακριά από εμάς και από την πατρίδα μας να μείνουν οι έχθρες, τα μίση, οι ανασφάλειες, οι αδικίες και όλα τα κακά. Και στην θέση τους να παραμείνουν μόνιμοι σύντροφοί μας η ειρήνη, η αγάπη, η δικαιοσύνη, η καλοσύνη και η πρόοδος.

Με τις ευχές μας αυτές εκφράζουμε τους πόθους μας. Αλλά αυτό μόνον δεν αρκεί. Δεν αρκεί να ευχόμαστε μόνον. Πρέπει και να εργαζόμαστε για να συμβάλλουμε στην παγιώση του καλού, στην αποτροπή του κακού.

Είναι προφανές ότι το κακό έχει και ρίζες και διαστάσεις. Η παρελθούσα χρονιά ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες μας στιγμάτισε με πράξεις βίας, αναρχίας και πόνου. Οι Βανδαλισμοί που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Χώρας, οι δολοφονίες συνανθρώπων μας, εστηγμάτισαν τον ελληνικό πολιτισμό.
Μπροστά στο σημερινό κατάντημα αναρωτιέται κανείς, πως μπορεί κανείς να αντιδράσει; Και τι άραγε μπορεί ένας άνθρωπος να διορθώσει; Σε αυτό τον προβληματισμό η απάντηση είναι μία.
Αν θέλεις μπορείς. Μπορείς να αρχίσεις από τον εαυτό σου. Είναι σαν να ανάβεις ένα κερί μέσα στο σκοτάδι. Σκέψου πόσα τέτοια κεριά θα ανάψουν αν κάποιοι άνθρωποι θελήσουν να κάνουν την αρχή από τον εαυτό τους. Και μην ξεχνάς. Μόνος σου δεν μπορείς να καταφέρεις πολλά. Με την χάρη όμως και τη βοήθεια του Θεού μπορείς να κάνεις και Θαύματα.

Καλή χρονιά και ευλογημένη – Ευτυχές το 2009

Ο Μητροπολίτης
Ο Πειραιώς και Σαλαμίνος Γερόντιος

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

+ Γεροντιος Α΄

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος