Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εικοσιένα έτη στο Πηδάλιο της Πειραϊκής εκκλησίας.

Με Αρχιερατικό Συλλείτουργο Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ, Γεροντίου και Συλλειτουργούς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Γρηγόριο και τους Κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, τελέστηκε η μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, καθώς και η 21η επέτειος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Γερόντιου στο πηδάλιο της Πειραϊκής εκκλησίας. στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου.
Το αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του χοράρχου της κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.
Οι πιστοί που προσήλθαν να αποδώσουν ευχές στον Πνευματικό τους Πατέρα είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Στεφάνου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριος απηύθυνε ευχές στον Σεπτό Ποιμενάρχη τονίζοντας το θαυμασμό για το έργο του στην Αρχιερατική του διακονία.
Ο Γεν. Αρχιερατικός π. Γεώργιος εξέφρασε με μια σύντομη ομιλία τις θερμές ευχές εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και έδωσε ενθύμιο, Δεσποτική ράβδο με βακτηρία τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό και τους τέσσερις Ευαγγελιστές ως δείγμα ευγνωμοσύνης των κληρικών για τα εικοσιένα έτη Αρχιερατικής πατρικής αγάπης και θυσιαστικής προσφοράς στην Μητρόπολη Πειραιώς και Σαλαμίνος.
Εκ μέρους της φιλοπτώχου αδελφότητος η κ. Βουγικλάκη απηύθυνε ευχές και προσέφερε ανθοδέσμη.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον καθένα ξεχωριστά και ζήτησε από τους παρισταμένους:
«Να εύχεστε για την υπόλοιπη πορεία της Αρχιερατείας μου, όση θα είναι, να είναι ωφέλιμη και πάντα προς Δόξαν Θεού διότι το έργο του Επισκόπου είναι επίπονο, δύσκολο και ο δρόμος ακανθώδης, όπου ο Επίσκοπος καλείται να τον περπατήσει, να τον καθαρίσει και να τον παραδώσει στο ποίμνιο του χωρίς ακάνθους και ζιζάνια για να καρποφορήσει ο Λόγος Του Θεού».

21η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑΣ 2020

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τά Ὀνομαστήρια τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου μας κ. Καλλινίκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος