Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εις Πρεσβύτερον Χειροτονία στην Ιερά Μονή Σπετσών.

Στη νήσο των Σπετσών μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος το εορταστικό διήμερο της Υπεραγία Θεοτόκου επονομαζόμενης Γοργοϋπηκόου όπου πανηγυρίζει η Ιερά Μονή των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών .
Αφ’ εσπέρας χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και την συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ως είθισται ο Σεβασμιώτατος προέβη εις την Πρεσβύτερο χειροτονία του ευλαβεστάτου Ιεροδιακόνου της εκκλησίας μας π. Χρυσοστόμου Σίδερη.
Ο υποψήφιος Πρεσβύτερος, συγκινημένος και συγκλονισμένος, πλαισιωμένος από τους αδελφούς και συλλειτουργούς του, τον Γέροντά του π. Αρσένιο και το εκκλησίασμα που προσήλθε για να ευχηθεί στην χαρά του ευχαρίστησε τον Θεό για την ημέρα που ξημέρωσε η Χάρις Του ώστε να τον αξιώσει να προχειριστεί από Διάκονος σε Πρεσβύτερο.
Στην συγκινητική του ομιλία ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας οπού δια των τιμίων χειρών του λαμβάνει τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης, για τις πνευματικές νουθεσίες και την πατρική αγάπη που εισέπραξε αλλά και την εμπιστοσύνη που του έδειξε να τον προάγει σε πρεσβύτερο.
Ακολούθως ευχαρίστησε το Γεροντά του π. Αρσένιο για την καθοδήγηση που του παρείχε και τους γονείς του που ήταν αρωγοί στα πνευματικά του βήματα.
Τέλος την αδελφότητα της Ιεράς Μονής, τον Δήμαρχο της νησου, κ. Λυράκη Παναγιώτη και τους πιστούς που προσήλθαν στην χαρά του.
Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων ο επισήμανε ότι για να διάγει την ζωή του ο κληρικός πρέπει να καλλιεργεί την Ταπεινοφροσύνη την Υπακοή και την Αγάπη αυτά είναι τα όπλα που θα του εξασφαλίσουν την ευθεία πορεία στον δρόμο του Ευαγγελικού λόγου και της Διακονίας του, διότι ο δρόμος προς τον ουρανό είναι μια διαρκής θυσία.

Τέλος εψάλη τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Κτίτωρ της Μονής π Χρυσοστόμου και η αδελφότητα παρέθεσε αβραμιαία τράπεζα.

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ 2021

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Κυπριανού

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης στον Καθεδρικό Πειραιώς.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος