Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εορταστικό Τρισαρχιερατκό Συλλείτουργο

Με συναισθήματα κατανύξεως και  χαράς  από τον απόηχο  της  Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων οπού πραγματοποιήθηκε συν Θεώ με την πολυπληθή παρουσία κλήρου και λαού, τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή η Σύναξις του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, με εορταστικό  τρισαρχιερατκό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Πειραιώς.

      Προεξάρχοντος  του Σεπτού Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου με συλλειτουργούς τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους  Μπακάου κ. Αντωνίου και Σιμπίου κ. Ευλογίου εκ Ρουμανίας. του  γενικού   αρχιερατικού  της Μητροπόλεως μας  π. Γεωργίου, π. Νήφων εκ Ρουμανίας, π. Βίκτωρ και π. Σεραφείμ εκ Βουλγαρίας και των Διάκονων  της Μητροπόλεώς μας π. Λουκά και π. Σωφρόνιου.

  Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος μίλησε καταλλήλως για  το μεγάλο γεγονός της Βαπτίσεως του Κυρίου, την ακεραιότητα και την ευθύνη της αποστολής Του Τιμίου Προδρόμου.

Τέλος αναφέρθηκε στη σημερινή και  ιδιαίτερα σημαντική ημέρα όπου παρότρυνε άπαντας να παρευρεθούν στο ειρηνικό συλλαλητήριο για  φωνάξουμε  ακόμα μία φορά ότι η Μακεδονία ήταν  είναι και θα είναι Ελληνική και όσοι ανθέλληνες και απάτριδες    πέρασαν από αυτήν την ευλογημένη Πατρίδα μας αποτελούν μελανό κομμάτι της ιστορίας μας.

 Τελειώνοντας την ομιλία του  ευχαριστίες  εκφώνησε   προς τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους και Ιερείς εκ Ρουμανίας, τους απεσταλμένους  Ιερείς του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριάδιτσα κ. Φωτίου εκ Βουλγαρίας δίδοντας αναμνηστικά δώρα ευλογία για την ενθύμηση της   εορταστικής  τρισαρχιερατικής  θείας Λειτουργίας.

  Εν συνεχεία οι Αρχιερείς,  οι Ιερείς και ο Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως μας π. Γρηγόριος,  μετέβησαν  στην  νεοκλασική αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης που είναι στολίδι για την πόλη του Πειραιά και ξεναγήθηκαν από τον Διευθυντή της Πινακοθήκης  κ. Μιχαήλ Τσεκούρα και την αξιέπαινη Μουσειολόγο  κ. Αθηνά Πάνου όπου με τις πολιτιστικές και λαογραφικές γνώσεις της έδωσε ζωή στα εκθέματα που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο χώρο.

 Τέλος παρατέθηκε πλούσια τράπεζα από τις κυρίες της φιλόπτωχου του Καθεδρικού Ιερού Ναού.

Εορταστικό Συλλείτουργο 2019

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

'Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε...

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἐπέτειος 50 ἐτῶν ἀπὸ τῆς ἐπισήμου ἀναγνωρίσως τῶν ἐπισκοπικῶν χειροτονιῶν μας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος