Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επέτειος της ευρέσεως της Εικόνος της Ευαγγελιστρίας της Τήνου

Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε  η επέτειος της ευρέσεως της Εικόνος της Ευαγγελιστρίας της Τήνου, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Μανιάτικα Πειραιώς.

Αφ’ εσπέρας  τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Με το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση του Ιερού Εικονίσματος της Υπεραγίας Θεοτόκου  υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας, των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, των ενδεδυμένων νέων και νεανίδων με παραδοσιακές Τηνιακές στολές και των προσκυνητών που έδωσαν το παρών στην εορτή με  φαναράκια στα χέρια εις ανάμνηση και αναπαράσταση του γεγονότος της ευρέσεως την εποχή εκείνη, πέριξ των οδών του Ιερού Παρεκκλησίου.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε στο θαυμαστό όραμα της Οσίας Πελαγίας και  της ευρέσεως της Θαυματουργού  Εικόνος,

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας με Συλλειτουργούς τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς  Μητροπόλεως ..

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στους Τρεις Ιεράρχες, τους Πατέρες  της Εκκλησίας μας που έγιναν Φως στον κόσμο με την Χάρη Του Τριαδικού Θεού και την Πρεσβεία Της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τονίζοντας ότι η ενότητα στην εκκλησία δημιουργεί τις βάσεις για μια ουρανόδρομο πορεία, της οποίας η κλίμακα ξεκινά από τις πνευματικές μας βάσεις. Καλούμαστε με ανιδιοτέλεια  να βαδίσομε τον δρόμο αυτό της Σωτηρίας με Φωτεινό παράδειγμα τους Φωστήρες Της Εκκλησίας μας για να κατακτήσουμε την Βασιλεία Του Θεού.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 2024

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

ΙΕ Κυριακή του Λουκά.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Οσίου Αρσενίου του εν Πάρω

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος