Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Εὐλόγησον τόν στέφανον τοῦ ἐνιαυτοῦ τῆς χρηστότητός σου, Κύριε»

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χάριτι Θεού  η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως  Πειραιώς και Σαλαμίνος  στην φιλόξενη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιώς.

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Γερόντιος  δέχτηκε τις  εόρτιες ευχές του Ιερού Κλήρου , των τοπικών Αρχών, των ενοριακών εκκλησιαστικών συμβουλίων, των φιλοπτώχων  αδελφοτήτων και του Χριστεπωνύμου πληρώματος  της Πειραϊκής εκκλησίας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του έκανε μικρή αναφορά στην πνευματική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας την τελευταία δεκαετία και τις εκπτώσεις που γίνονται σε σοβαρά δογματικά και κοινωνικά  ζητήματα.  

 Τέλος ευχήθηκε το νέο έτος της Χριστότητος Κυρίου 2020  να είναι ευλογημένο και κατάφορτο έργων αγαθών ώστε να χαρακτηριστεί δικαίως  “Ενιαυτός Κυρίου“,  ώστε να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, διότι ο πολιτισμός μας έχει να διδάξει πολλά και δεν έχει ανάγκη να «δανείζεται» κουλτούρες και πολιτισμικές διαθλάσεις που τις περισσότερες φορές την οδηγούν στο περιθώριο.  

Την όμορφη και ζεστή νεοκλασική αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης που είναι στολίδι για την πόλη μας, την ζέστανε  έτι περισσότερο η  παρουσία των μουσικών και των χορωδών της  χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας υπό την χοραρχία του μουσικολογιωτάτου  κ. Αθανασίου Ιωαννίδη

Από πλευράς εκπροσώπων των τοπικών αρχών παρέστησαν:

Ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Κατσαφάδος εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής.

Οι Βουλευτές, Ιωάννης Μελάς, Ιωάννης Τραγάκης και θεόδωρος Δρίτσας.

Οι Αντιδήμαρχοι Πειραιώς Καρύδης Δημήτριος και Χαρβαλάκου Γλύκα, Κερατσινίου κα Περδίκη , Νικαίας Δημοσθένης Σταματάτος, Αγίας Βαρβάρας Σωτηρόπουλος και ο Δημοτικός σύμβουλος Σάββας Σαββίδης

Η Περιφερειακή σύμβουλος Ευγενεία Μπαρμαγίαννη

Ο Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ. Γεωργόπουλος Παναγιώτης

Ο Υποδιοικητής Τροχαίας Πειραιώς, Αστυνόμος Καραγιάννης Σιλβέστρος.

Η Εκπρόσωπος Διοικητού σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Πλωτάρχης Π.Ν. Κα Πανούση.

Και Εκπρόσωποι φορέων της Μητροπολιτικής περιφέριας.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 2020.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η κατά Σάρκα Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

ΕΠΟΜΕΝΟ

H Συνοδική Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος