Δελτία ΤύπουΝεότητα

Η Αγιοβασιλόπιτα του κατηχητικού σχολείου Σαλαμίνος

 

Την παραδοσιακή Αγιοβασιλόπιτα του κατηχητικού σχολείου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος, έκοψε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ.Γερόντιος.

Η όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ναού  όπου τα παιδιά έψαλλαν όμορφα παραδοσιακά τραγούδια.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος εξήρε τις προσπάθειες και τον ζήλο των κατηχητριών, ενώ ζήτησε από τους γονείς να εμπιστεύονται την Εκκλησία για την σωστή διαφώτιση των παιδιών τους σε θέματα ελληνορθοδόξου Παιδείας.

«Όσο πιο στέρεες βάσεις και βαθιές ρίζες έχουν οι νέες γενιές, τόσο πιο δύσκολο είναι να επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις σαν αυτές που ζούμε στην πατρίδα μας τελευταία» είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συμπλήρωσε πως «Το πάθημα πρέπει να μας γίνει μάθημα. Δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθούν άλλες ευκαιρίες. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να βγαίνουν οπλισμένοι, πρέπει να γνωρίζουν για τον Χριστό και την Πατρίδα ώστε να μην επιτρέπουν σε κανέναν να «παίζει» με το μέλλον τους».

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος με τις δύο Κατηχήτριες του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η ετήσια πανήγυρις της Ι. Μονής Αγίου Αντωνίου Σαλαμίνος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στα ονομαστήρια του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ.Π.&Σ.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος