Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό

Με την πρέπουσα τιμή και κατάνυξη τελέστηκε η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, , στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς Χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου.

΄Έμπροσθεν του Σεπτού Εικονίσματος Της Υπεραγίας Θεοτόκου της  επικεκλημένης  Ελεούσας,οπού συχνά πυκνά κάνει γνωστή της Παρουσία της και χαρίζει απλόχερα τα δώρα της σε αυτούς που τα αιτούνται, έψαλε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, τις Στάσεις των Χαιρετισμών.

Το Ιερό αναλόγιο πλαισιώθηκε απο τον Βυζαντινό χορό  της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη χοραρχία  του μουσικολογιωτάτου κ. Αθανασίου Ιωανίδη.

Στον θεομητορικό αυτό ύμνο συμμετείχε όλο το εκκλησίασμα με συναισθηματική φόρτιση αποδίδοντας ευχαριστίες στην Μητέρα του ουρανού και της γης στην Ελπίδα και το στήριγμα κάθε χριστιανού.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος εξιστόρησε  τα γεγονότα που αναφέρονται στον Ακάθιστο Ύμνο, τονίζοντας,όσο οι χριστιανοί επικαλούνταν την Προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου και είχαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό Της. Εκείνη ως άγρυπνος φρουρός απέτρεπε κάθε βαρβαρική επιδρομή και φύλαγε τα παιδιά Της.

Σήμερα φτάσαμε να την παρακαλάμε όχι μόνο να μας προστατέψει από τους  βαρβάρους και άθεους που προσπαθούν να αποδομίσουν την Ορθόδοξη Πίστη μας, αλλά  κάτι διαφορετικό που δεν θα το χώραγε ο ανθρώπινος νους, οι   Χριστιανοί να μην  ξεριζώνουν Χριστιανούς .

Η πτώση του ανθρώπου όταν συμπορεύεται με αλαζονικό εγωισμό δεν έχει σταματημό, αυτή είναι η εικόνα μας σήμερα, έτσι φτιάξαμε την ζωή μας χωρίς Θεό,κινούμενοι μέσα στο «εγώ «μας και την «υπερηφάνεια «μας, αψηφώντας για τις συνέπειες που προκαλεί η συμπεριφορά μας.

Ας επανέλθουμε να γονατίσουμε ,να κλάψουμε  και ας ζητήσουμε από Την Μητέρα του Ουρανού και της γης, να μας σκεπάσει , να αποτρέψει τις αλαζονικές ενέργειες που έχουν ως τρόπαιο τον εγωισμό και αφήνουν πίσω την καταστροφή και την ορφάνια.

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Ευαγγελισμός Της Θεοτόκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ε΄ Κυριακή των Νηστειών

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος