Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ανάμνηση του Θαύματος Του Αγίου Σπυρίδωνος

Στη Σαλαμίνα και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, για να παραστεί και να Προεξάρχει στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, να ελευθερώσει την πολιορκημένη πόλη της Κέρκυρας το 1716 από τους Αγαρηνούς, (Οθωμανούς Τούρκους).

Ευλαβείς προσκυνητές κατέφθασαν στον Ιερό Ναό να τιμήσουν και να δοξολογήσουν τον Άγιο τους που προσφέρει απλόχερα την ευλογία και την στήριξή του σε κάθε δοκιμασία απαλύνοντας τον ανθρώπινο πόνο.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας με συλλειτουργούς τον π. Προκόπιο και π. Χριστόφορο τέλεσε την Θεία Λειτουργία και στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ανάστημα του Μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας, στις ευεργεσίες που πρόσφερε και στα αναρίθμητα θαύματά του, στον λαό της Κέρκυρας και ευρύτερα σε όποιον επικαλείται την βοήθειά του.

Υπενθυμίζεται ότι στον καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου φυλάσσεται Ιερά Εμβάς εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος, δωρισθείσα προς την τοπική εκκλησία υπό της Κερκυραϊκής Ενώσεως Πειραιώς.

Ανάμνηση Θαύματος Αγ. Σπυρίδωνος 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Απόστολοι εκ περάτων

ΕΠΟΜΕΝΟ

Εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος