Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Βαϊοφόρος

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό  του Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος, ιερούργησε σήμερα Κυριακή των Βαΐων ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ Γερόντιος

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε στην είσοδο Του Κυρίου  στην ζωή μας και τις αρετές που καλείτε να εφοδιαστεί   ο Χριστιανός για να προϋπαντήσει τον Πλάστη του, αντί για κλάδους φοινίκων να κρατά την υπακοή στον ευαγγελικό λόγο και να τον κάνει πράξη στη ζωή του.

Αντί για τα υποκριτικά ιμάτια που έστρωσε ο όχλος τότε νομίζοντας ότι υποδέχεται έναν επίγειο βασιλέα, να στρώσει τις αρετές του, την Ταπεινοφροσύνη , την Ελεημοσύνη, την Ανεξικακία και όλες αυτές που θα τον αξιώσουν  να περάσει ο Κύριος και να τον κατακτήσει ψυχή και σώματι  ώστε να ενεργεί με την Χάρη Του Αγίου Πνεύματος.

Τέλος ευχήθηκε καλή Ανάσταση χωρίς «εκπτώσεις» αλλά όπως την θέσπισαν οι Θεοφόροι Πατέρες, όπως ορίζει το λειτουργικό τυπικό της Εκκλησίας και την διδασκαλία του  Αποστόλου Παύλου περί της Εκκλησίας, ο οποίος παραγγέλλει: «πάντα εὐσχημόνως καὶ κατὰ τάξιν γινέσθω» (Όλα να γίνονται με κοσμιότητα, με ευπρέπεια και με τάξη) – (Α΄ Κορ. 14, 40) και «Στήκετε, καὶ κρατεῖτε τὰς παραδόσεις ἃς ἐδιδάχθητε εἴτε διὰ λόγου εἴτε δι’ ἐπιστολῆς ἡμῶν» – (Β΄ Θεσ. Β’ 2, 15).  Στέκεστε σταθεροί, και κρατάτε τις παραδόσεις που διδαχτήκατε είτε με λόγο είτε με επιστολή μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 2021

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Ανάσταση του Λαζάρου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος