Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Γέννηση Του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την πρέπουσα ιεροπρέπεια τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Χριστουγεννιάτικη  Αρχιερατική θεία λειτουργία, Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου.

 

Το μήνυμα που οι Άγγελοι μετέφεραν στην οικουμένη καλώντας κάθε αγαθή και καλοπροαίρετη ψυχή να κλήσει γόνυ έμπροσθεν του νεογέννητου Ιησού Χριστού έγινε πράξη, αφού από τις  πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε η προσέλευση των πιστών ιδιαιτέρως δε, των εφήβων και των μικρών παιδιών που προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να βιώσουν την έλευση του νηπιάσαντος Κυρίου, να λάβουν το μήνυμα της ενανθρωπήσεως και να συνψάλλουν μαζί τους Αγγέλους το:

 

«Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία»

 

Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία του Καθεδρικού μας Ι. Ναού υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου χοράρχου κ. Αθανάσιου Ιωαννίδη οπού απέδωσαν άρτια την εορταστική υμνολογία της εκκλησία μας.

 

Ο Σεβασμιώτατος αφού ανέγνωσε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Ιεράς Συνόδου. Τονίζοντας  το μήνυμα του αγγέλου ότι «Αυτός θα σώσει τον λαό Του από τις αμαρτίες τους» είναι ό,τι πιο παρήγορο είχε και έχει ακουστεί  ποτέ στην ανθρωπότητα. Ο Χριστός είναι ο Ιησούς, ο Σωτήρας των ανθρώπων, Αυτός που  είχε προαναγγελθεί από τους προφήτες, ακριβώς για να αποκαταστήσει τον άνθρωπο από την πτώση του, με όλα τα αρνητικά αποτελέσματά της, τη φθορά και τον θάνατο. Αυτός  ο Ίδιος ο Υιός και Λόγος του Θεού, σαρκώνεται, ενανθρωπίζεται, γίνεται ένας από εμάς για να φθάσουμε κι εμείς στην κατά χάριν Θέωση και να απολαύσουμε της τρυφής του Παραδείσου.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας είχε την χαρά να συνψάλλει μαζί με το παιδιά του κατηχητικού και το εκκλησίασμα τα κάλαντα και να ανταλλάξει εγκάρδιες ευχές με τα παιδιά και  τους  κατηχητές τους, όπου  προσέφεραν αναμνηστικά δώρα που κατασκεύασαν τα ίδια  τόσο στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γερόντιο όσο και στον εφημέριο του ιΙ Ναού π. Γεώργιο Κοντογιώργη.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Παραμονή Χριστουγέννων και τα κάλαντα στο Σεβασμιώτατο

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή μετά Της Χριστού Γεννήσεως

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος