Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η γενέθλιος ημέρα της εκκλησίας μας, η Πεντηκοστή, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ.Γεροντίου.

Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και ακολούθησε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας υπό την άρτια απόδοση της βυζαντινής χορωδίας υπό την χοραρχία του μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.
Οι Πιστοί προσήλθαν από τις πρώτες πρωινές ώρες και με υποδειγματική τάξη και ευλάβεια συμμετέχοντας, προσευχητικώς στα τελούμενα, επικαλούμενοι την Χάρη και την ευλογία του Αγίου Πνεύματος

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε θεολογικά στα υποστατικά ιδιώματα του Αγίου Πνεύματος, του Τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδος.

Στις φανερώσεις της Αγίας Τριάδος τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη τονίζοντας, ότι πρέπει να ενδυθούμε την αρετή της ταπεινοφροσύνης και να περιφρουρούμε τις ιδιότητες του, διότι το Πανάγιο Πνεύμα αναπαύεται σε αγνές και καθαρές καρδιές.

Να το αφήσουμε, να φωτίσει την ζωή μας, να φροντίζουμε η ζωή μας να είναι ευάρεστη στον Θεό, ομολογιακή, να διατηρούμε εαυτούς καθαρούς από την αμαρτία και να ακολουθήσουμε τα μονοπάτια του Ευαγγελικού Λόγου ώστε να αξιωθούμε να γίνουμε δοχεία του Αγίου Πνεύματος και η ζωή μας να είναι παράδειγμα προς μίμηση.

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ 2021

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή Των Αγίων Πατέρων

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Πνεύματος

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος