Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Εξόδιος Ακολουθία του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Γοργοϋπηκόου, Γέροντος Αζαρία

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοϋπηκόου Οινόης Αττικής, Αρχιμανδρίτου π. Αζαρία Ωρολογά, στην οποία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας μας Αθηνών και πάσης Ελλάδος,  κ. Καλλίνικος. Συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, οι Μητροπολίτες, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος εκφώνησε τον επικήδειο, Δημητριάδος κ. Φώτιος και πλειάδα Ιερέων και Διακόνων.

Αντιπροσωπείες μοναστικών αδελφοτήτων και πλήθος πιστών κατέκλυσαν το Καθολικό της Μονής και τον περίβολο χώρο αυτής, οι οποίοι με το δικό τους τρόπο συμμετείχαν στο στερνό αντίο του πνευματικού τους πατρός.
Θλίψη και πικρία για τη θανή του Γέροντος Αζαρία στην Εκκλησία μας, ο οποίος μόλις εχθές άφησε την τελευταία του πνοή στο Αττικό νοσοκομείο οπού νοσηλευόταν επί διμήνου, έχοντας προσβληθεί από βαριά αναπνευστική νόσο.
Ο μακαριστός Γέροντας γεννήθηκε το 1956 στο Μαραθόκαμπο της Σάμου διακρινόμενος από την παιδική του ηλικία  για την αγάπη του προς τον μοναχισμό, τον οποίο και ακολούθησε το 1976 στην Ιερά Μόνη Εσφιγμένου, λαμβάνοντας την Ευχή της ρασοευχής από τον μακαριστό Γέροντα της Μονής, Αρχιμανδρίτη Ευθύμιο. Το 1978 χειροτονήθηκε Διάκονος και το Μάιο του 1979 Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνος, κυρό Γερόντιο τον Α’. Το Νοέμβριο του 2012 ενθρονίστηκε Ηγούμενος στην υπ’ αυτού ιδρυθείσα Ιερά Μόνη Παναγίας Γοργοϋπήκοου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο
. Υπηρέτησε ως εφημέριος στους Ιερούς Ναούς Αγίου Νικολάου Κορυδαλλού, Ευαγγελιστρίας Θηβών, Αγίου Νικολάου Χαϊδαρίου εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις Ιερές Μονές Κοιμήσεως Θρακομακεδόνων Αττικής και Αγίου Στεφάνου Αυλίδος ως Λειτουργός και Πνευματικός, καθώς και σε άλλα ησυχαστήρια.
Η απλότητα, ο αυθορμητισμός,  η φιλοξενία, η ελεημοσύνη ήταν τα γνωρίσματα του μακαριστού Γέροντος.
Ο Κύριος της ζωής να αναπαύσει εν χώρα ζώντων την ψυχή του μακαριστού Γέροντος Αζαρία.

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Αγίου Προκοπίου στην Σαλαμίνα

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης σε Πειραιά και Σαλαμίνα

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος