Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης σε Πειραιά και Σαλαμίνα

Με λαμπρότητα και πανηγυρικό πνεύμα τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς της Μητροπολεώς  μας τόσο στη Σαλαμίνα όσο και στην Καλλίπολη Πειραιώς.

Παραμονή της Αγίας Μαρίνης Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος Κ. Γερόντιος, Ιερούργησε στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στην νήσο της Σαλαμίνος με συλλείτουργο τον εφημέριο του Νησιού π. Προκόπιο Μπούτση.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Ιερού Εικονίσματος της Αγίας με την συμμέτοχή των ευλαβών προσκυνητών και των Τοπικών Αρχών.

Τη αυτή ημέρα εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Καλλιπόλεως Πειραιώς.

Πλήθος κόσμου προσήλθε να τιμήσει την Αγία και να ζητήσει την Μεσιτεία Της.
Εν συνεχεία Λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα της Αγίας πέριξ των οδών του Ιερού Ναού υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Πειραιώς, τη συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Πέτρο Ανάκλητο και π. Δανιήλ Καουδάκη.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του έκανε αναφορά τόσο στο «Ανάστημα» της Εορταζούσης Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης όσο και στην εορτή των Αγίων Πατέρων της Δ` Οικουμενικής Συνόδου όπου με την Σοφία και την Διδασκαλία τους, πότισαν το δέντρο της Εκκλησίας Του Χριστού αποτρέποντας τις κακοδοξίες και θεόπνευστα απέδειξαν την Αλήθεια της Ορθοδόξου Πίστεως κάνοντας τους μέσα στην Εκκλησιαστική Ζωή, πρότυπα προς μίμηση.

Εκμεταλλευόμενος δε την Ευαγγελική Περικοπή τόνισε, όπως μία πόλις που είναι κτισμένη επάνω στο όρος, δεν μπορεί να κρυφθεί, έτσι και ο Χριστιανός, φωτιζόμενος με την χάρη του Παναγίου Πνεύματος γίνεται δοχείο της Χάριτος, κηρύττει και φωτίζει με την Αγία του ζωή.

Εορτή Αγ. Μαρίνης 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Εξόδιος Ακολουθία του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Γοργοϋπηκόου, Γέροντος Αζαρία

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η εορτή Της Αγίας Παρασκευής

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος